Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez struje već dva dana

EKSTREMNI UVJETI u Sloveniji: Ledena kiša i snijeg stvorili KAOS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niske temperature, snijeg i ledena kiša u Sloveniji uzrokuju velike teškoće u prometu, ali i u opskrbi električnom energijom.

Na području Maribora bez struje je tijekom noći ostalo 15-ak tisuća kućanstava jer je prekide dalekovoda izazvalo rušenje grana i stabala okovanih ledom.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati

Još teža situacija je već dva dana na području Postojne i Pivke u zapadnom dijelu države. Ta dva grada i okolna sela bez struje su već dva dana, a u pomoć su priskočile vojska i civilna zaštita s nekoliko desetaka agregata.

Lokalne vlasti na područjima gdje su vremenski uvjeti ekstremni i praćeni visokim snijegom i poledicom pozivaju vozače da ne izlaze na ceste bez nužne potrebe.

Glavne ceste su na većini područja ipak provozne, ali policija poziva da se vožnja prilagodi vremenskim uvjetima. Na regionalnim cestama prekide izazivaju polomljene grane i drveće koje je palo na cestu zbog velike količine leda.

FOTO ZALEĐENI Zagreb: Čuvajte se lomova!

Hitne službe u većim gradovima zbog poledice i prometnih nesreća imaju mnogo više posla nego inače.

Samo u Mariboru hitna je služba do subote zabilježila više od sto lomova i uganuća, što je mnogo više nego u normalnim prilikama, a slično je i u drugim mjestima.

Meteorolozi najavljuju da će se vremenske neprilike početi normalizirati u drugoj polovici noći, najprije u istočnim, a onda u zapadnim krajevima zemlje, a za početak idućeg tjedna najavljuju smirivanje padalina i nešto više temperature.

Zbog povećanih padalina još danas je moguć porast vodotoka i mjestimične poplave u zapadnim krajevima i na području Ljubljane. Isto tako, prognostičari upozoravaju i na povećanu opasnost od snježnih lavina u području sjeverozapada, odnosno u Julijskim alpama. (Hina)

  DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene