Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozije u Donecku

Kijev optužuje Rusiju da priprema intervenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije eksplozije odjeknule su u subotu rano ujutro u Donecku, ključnom gradu u rukama separatista na istoku Ukrajine, dok Kijev optužuje Rusiju da želi vojno intervenirati pod izgovorom humanitarne akcije.

U ekplozijama nije bilo žrtava niti veće materijalne štete, uglavnom su popucali prozori na zgradama, na dva različita mjesta koje su granate pogodile.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Ofenziva ukrajinskih snaga koja je pokrenuta prije četiri mjeseca koncentrira se sada na glavna uporišta pobunjenika a posebno na Doneck.

U noći na subotu, na ukrajinske snage angažirane na istoku zemlje "u nekoliko je navrata otvorena vatra" i "ima žrtava" čiji je broj još uvijek nepoznat, rekao je glasnogovornik glavnog stožera ukrajinskih snaga Oleksej Dmitraškivski.

Rusiju zabrinjava situacija koja je sve teža za civile i traži hitne mjere humanitarne pomoći.

Na ukrajinskoj televiziji u petak navečer Rusija je optužena da pokušava poslati humanitarni konvoj u Ukrajinu. "Veliki konvoj kreće se prema ukrajinskoj granici, a prate ga vojska i ruska vozila", rekao je Valerij Čali, dužnosnik ukrajinske predsjedničke administracije.

Po njemu, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko zaustavio je tu provokaciju diplomatskim putem nakon razgovora s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin razgovarao je sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim koji je zajamčio da će konvoj biti zaustavljen, rekao je Čali. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene