Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Rigi

Drama u supermarketu: Urušio se krov, najmanje 18 mrtvih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U urušavanju krova supermarketa poginulo je 18 ljudi, a veći ih je broj ostao zarobljen pod ruševinama. U tijeku je istraga i potraga za nestalima.

U glavnom gradu Latvije Rigi urušio se krov supermarketa pri čemu su najmanje 18 osoba je poginulo, 30 ih je ozlijeđeno, a još deseci su ostali zarobljeni pod ruševinama. Troje od 18 poginulih su vatrogasci i spašavatelji, a stradali su pokušavajući pomoći zarobljenima kada se odlomio još jedan dio krova i pao na njih.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Slika nije dostupna Uzrok nepoznat Tragedija u Rigi: 51 osoba poginula, pet još pod ruševinama

>> VIDEO Urušio se krov golemog trgovačkog centra, deseci zatrpanih

Uzrok urušavanja nije jasan, ali zamjenik gradonačelnika Rige Andris Ameriks kazao je da se sumnja na eksploziju. S druge strane, pojavila se i informacija da su na krovu radnici pokušavali postaviti umjetni vrt.

Na mjesto događaja su dojurile brojne interventne ekipe, a voditelj akcije spašavanja kaže kako je vrlo teško raditi unutar urušenog centra jer konstantno dolazi do novih urušavanja.

BBC javlja da trgovina sagrađena prije dvije godine, ima površinu od oko 500 četvornih metara, a dio je jednog latvijskog maloprodajnog lanca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene