Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaš samoubojica

Eksplozija u šijitskom svetištu u Kabulu, najmanje 58 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 58 osoba poginulo je u eksploziji u šijitskom svetištu u Kabulu, izvijestio je fotograf agencije France Pressea nazočan na mjestu događaja.

Eksplozija se dogodila na ulazu u šijitsko svetište u afganistanskoj prijestolnici gdje su se tiskali vjernici u prigodi blagdana Ašure, velikog blagdana u šijitskom islamu.

Pročitajte i ovo Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti"

>> U napadu helikoptera NATO-a poginulo 25 pakistanskih vojnika

Kako je rekao čelnik afganistanske sigurnosne službe koji je htio ostati anoniman, bombaš samouobojica je aktivirao eksploziv na sebi na ulazu u svetište. Među žrtvama ima i djece, dodaje francuska agencija.

Afganistan ima 20 posto šijita. Danas su četiri osobe poginule, a četiri su ranjene u eksploziji u središtu Mazar-i-Šarifa, na sjeveru Afganistana, ispred najvećeg gradskog svetišta koje posjećuju i šijiti i suniti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene