Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksplozija u rudniku - poginulo 19, pod zemljom još 28 rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema zadnjem izvješću lokalnih vlasti 19 rudara je poginulo, a 28 ih je nakon eksplozije koja se dogodila u nedjelju u rudniku Jiaojiazhai u pokrajini Shanxi na sjeveru zemlje Kine, ostalo zarobljeno pod zemljom.

"Za sada smo izvukli 19 mrtvih tijela, a 28 rudara još je zarobljeno pod zemljom", rekao je glasnogovornik rudnika, dodavši kako je "vrlo teško reći koliki su izgledi da rudari budu spašeni iz rudnika."

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) dvoje ozlijeđenih Eksplozija u rudniku u Njemačkoj: Više od 30 rudara bilo zarobljeno na dubini od 700 metara

Agencija Nova Kina izvijestila je da je do eksplozije došlo zbog "ljudske pogreške", jer je su radnici trebali biti evakuirani iz rudnika zbog akumulacije opasnih plinova do čega je došlo nakon izbijanja kvara na ventilacijskom sustavu uslijed nestanka električne energije.

Nakon ponovnog napajanja električnom energijom, a bez prethodnog poduzimanja neophodnih mjera sigurnosti, u rudniku je došlo do snažne eksplozije.

Prema službenim podacima, tijekom 2005. godine u kineskim je rudnicima život izgubilo gotovo 8.000 rudara, no skupine angažirane na obrani prava radnika procjenjuju da realna brojka iznosi čak 20.000 poginulih rudara godišnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene