Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: U bombaškim napadima najmanje 50 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu bombaša samoubojice koji se u subotu raznio u automobilu u svetom iračkom gradu Kerbali poginulo je 50 a ranjeno više od 70 ljudi, priopćila je policija, dok je u Bagdadu u bombaškom napadu na mostu Jadriyah ubijeno osam osoba.

 Autobomba je eksplodirala u blizini tržnice u Kerbali, oko 200 metara od svetišta posvećenog imamu Huseinu, unuku proroka Muhameda koji je na tom mjestu pokopan. Radi se o jednom od najvažnijih svetišta šijitskih muslimana.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Slika nije dostupna Samoubilački bombaški napad na šijite Najmanje 37 mrtvih i 276 ozlijeđenih u Mosulu

Kerbala se nalazi na oko 110 kilometara jugozapadno od Bagdada. Na televizijskim snimkama s mjesta nesreće vide se bolnička kola kako odvoze ranjene, te pougljenjena ljudska tijela. 

Istovremeno je autobomba eksplodirala i u Bagdadu, na kontrolnom punktu na mostu Jadriayah, u južnom dijelu grada, pri čemu je živote izgubilo osam ljudi.

Američke i iračke snage pokrenule su u Bagdadu operaciju oštrijeg obračuna s nasiljem kako bi spriječile građanski rat između sunita i šijita. I dok se smanjio broj ciljanih napada i ubojstava, samoubilačke je napade teško predvidjeti i spriječiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene