Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U napadu bombaša samoubojice koji se u subotu raznio u automobilu u svetom iračkom gradu Kerbali poginulo je 50 a ranjeno više od 70 ljudi, priopćila je policija, dok je u Bagdadu u bombaškom napadu na mostu Jadriyah ubijeno osam osoba.


 Autobomba je eksplodirala u blizini tržnice u Kerbali, oko 200 metara od svetišta posvećenog imamu Huseinu, unuku proroka Muhameda koji je na tom mjestu pokopan. Radi se o jednom od najvažnijih svetišta šijitskih muslimana.

Vezani članci Potres u Indoneziji U potresu na Javi poginulo šest ljudi, jedna osoba teško ozlijeđena. Nekoliko sela evakuirano Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj Ravnateljica Centra u Ivanić-Gradu: "Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Otac je razvalio vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol i razbio ga..."

Kerbala se nalazi na oko 110 kilometara jugozapadno od Bagdada. Na televizijskim snimkama s mjesta nesreće vide se bolnička kola kako odvoze ranjene, te pougljenjena ljudska tijela. 

Istovremeno je autobomba eksplodirala i u Bagdadu, na kontrolnom punktu na mostu Jadriayah, u južnom dijelu grada, pri čemu je živote izgubilo osam ljudi.

Američke i iračke snage pokrenule su u Bagdadu operaciju oštrijeg obračuna s nasiljem kako bi spriječile građanski rat između sunita i šijita. I dok se smanjio broj ciljanih napada i ubojstava, samoubilačke je napade teško predvidjeti i spriječiti.