Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eksplozivna naprava eksplodirala je ispred Centra za novačenje koji se nalazi u samom središtu New Yorka, Timesu Squareu.


Njujorška policija izjavila je kako je eksploziju prouzrokovala manja eksplozivna naprava. Saznaje se kako je Centar za novačenje već nekoliko puta bio poprište periodičnih antiratnih prosvjeda, pa se sumnja da je eksplozija rezultat sličnih motiva.

Vezani članci Slika nije dostupna Pakistan: Bombaš s Times Squarea nije djelovao samostalno Slika nije dostupna Napad na Times Squareu osumnjičeni je planirao sam?

U eksploziji nema ozlijeđenih, a nije zabilježena ni veća materijalna šteta.

Osumnjičen je zasad nepoznati muškarac na biciklu koji je, čini se, bacio eksplozivnu napravu u smjeru jednog policijskog časnika, prema riječima jednog svjedoka.

Eksplozija se dogodila noćas oko 3.45. A nakon što je nekon vrijeme dio Times Square bio zatvoren, nakon policijske istrage otvoren je pristup automobilima, ali ne i pješacima.

Promet podzemnom željeznicom uspostavljen je trenutak prije prometne špice.

Na mjesto eksplozije izašao je i teroristički odred, policija je pregledala cijelo područje. 

Zbog eksplozije pred centrom u New Yorku, Pentagon je uputio e-mail upozorenje svim centrima za novačenje u SAD-u, kojih je 1.650, izvijestile su američke TV mreže.

"Hvala Bogu nije bilo ozlijeđenih i policija sada provodi sveobuhvatnu istragu. Kukavica koja je počinila ovaj uznemirujući napad na naš grad bit će otkrivena i uhićena", rekao je gradonačelnik Michael Bloomberg na konferenciji za novinare na Times Squareu.

Gradski promet je normaliziran, Newyorčani nisu prestrašeni i nastavili su sa svojim normalnim dnevnim aktivnostima, dodao je Bloomberg.

Načelnik gradske policije Ray Kelly kazao je kako su policijski stručnjaci utvrdili da se radilo o relativno jednostavnoj eksplozivnoj napravi smještenoj u kutiju od streljiva, koja je ipak mogla izazvati ozljede ili smrt. Policija, po njegovim riječima, ima jednog svjedoka koji je u uoči eksplozije u blizini centra vidio "osobu na biciklu, sumnjivog ponašanja, s naprtnjačom na leđima".

Policija pregledava sve sigurnosne kamere u okolici i poziva sve koji imaju neku informaciju da se jave na dežurni telefon, rekao je Kelly.