Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustavljena isporuka

Eksplozija na naftovodu Kirkuk-Ceyhan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplozija jedne od dviju cijevi naftovoda kojim se iz iračkog Kirkuka transportira sirova nafta prema turskoj luci Ceyhan, na Sredozemlju, prouzročila je u četvrtak veliki požar zbog čega je zaustavljena isporuka tog energenta, priopćio je turski dužnosnik.

"Isporuka nafte je na tom cjevovodu obustavljena, ali se nastavlja u drugoj cijevi naftovoda", dodao je isti dužnosnik.

U ovom trenutku nije jasno zbog čega je došlo do eksplozije, ali sabotaže na naftovodima i plinovodima koji iz Irana i Iraka dopremaju energente u Tursku nisu rijetkost. Naftovod od Kirkuka do Ceyhana česta je meta napada kurdskih boraca koji se bore za autonomiju svog naroda. Kapacitet spomenutog naftovoda je 1,6 milijuna barela dnevno, a najčešće se dnevno pumpa 500.000 barela sirove nafte. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene