Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje mrtvih

Eksplozija na naftnoj platformi u Meksičkom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na platformi u Meksičkom zaljevu dogodila se velika eksplozija.

Dvije su osobe poginule, a dvije nestale nakon eksplozije na naftnoj platformi u Meksičkom zaljevu. Četiri su osobe ozlijeđene i helikopterom prebačene na kopno gdje im je pružena liječnička pomoć. Naftna platforma se nalazi 20 nautičkih milja od Grand Islea, piše Buisness Insider.

Bušotina je u vlasništvu Black Elk Energyja, relativno nove kompanije koju je prije pet godina osnovao John Hoffman, bivši izvršni direktor BP-a. Iz tvrtke su poručili kako su svoje ljude poslali na platformu, a vjeruje se da je 28 ljudi u trenutku eksplozije bilo na platformi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naftna mrlja Britanski naftni div BP postigao je nagodbu Slika nije dostupna Izvješće američkih istražitelja BP glavni krivac za katastrofu u Meksičkom zaljevu

>> BP će za katastrofu u Meksičkom zaljevu platiti milijarde dolara!

Glasnogovornik Black Elk Energyja je rekao da je, prema prvim informacijama, do eksplozije došlo zbog toga što su radnici, dok su radili na održavanju platforme, presjekli cijev u kojoj je bila nafta. To je izazvalo požar i eksploziju. Istaknuo je i da su ribari koji su bili u blizini platforme odmah priskočili u pomoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene