Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na dokovima

EKSPLOZIJA na podmornici, sumnja se da je zarobljeno 18 mornara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko osamnaest indijskih mornara ostalo je zarobljeno, a neki su i poginuli nakon eksplozije i požara na podmornici s konvencionalnim pogonom usidrenoj u Mumbaiju rano jutros po lokalnom vremenu, priopćila je indijska ratna mornarica.

'Mornari su ostali na podmornici i pokušavamo ih spasiti, mislimo da ih je oko osamnaest', rekao je glasnogovornik mornarice PVS Satish. 'Nećemo odustati dok ih ne izvučemo', rekao je Satish.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Ministar obrane, A.K. Anthony kaže kako je nekoliko časnika izgubilo život, ali nije htio reći koliko njih, prenosi CNN.

>> VIDEO Prvi indijski nosač zrakoplova domaće proizvodnje

Eksplozija na INS Sindhurakshaku najvjerojatnije je bila nesretan slučaj, rekao je Satish. Na fotografijama koje su objavili korisnici društvenih mreža vidi se golema vatrena kugla iznad doka na kojemu je bila usidrena dizelsko-električna podmornica.

Televizija u svojim izvješćima navodi da je podmornica dopola uronjena u more nakon požara. INS Sindhurakshak je lani preuređen u ruskom brodogradilištu, pišu ruska glasila.

Ovaj najvjerojatnije nesretan slučaj događa se u tjednu kada je Indija predstavila nosač zrakoplova koji je sama preuredila i koji treba dovršiti 2017. i objavila da je operativan reaktor njezine prve podmornice domaće proizvodnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene