Bombaš samoubojica raznio se u Tunisu nedaleko od američke ambasade.

Galerija


Tuniski radio Mosaique javio je da se radi o militantu koji je do policijske patrole došao motociklom i onda aktivirao bombu na sebi. Javljaju da je u napadu ozlijeđeno pet policajaca i civil.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Eksplozija i požar u Iloku, poginuo muškarac: "Kad smo stigli buktinja je sezala do krova... Stakla je bilo po cijelom dvorištu" Španjolska policija Eksplozija u kemijskoj tvornici u Barceloni: Poginula jedna osoba, jedna je nestala, a 19 je ozlijeđenih

"U operaciji su poginula dvojica napadača, ranjena petorica policajca i lakše ozlijeđen jedan civil", navelo je ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju. Okolnosti napada još nisu jasne.

Prema jednom policijskom dužnosniku napadač je poginuo kada je pokušao probiti ulaz u veleposlanstvo. Jedan od napadača je bio na motoru, dodao je drugi policajac, svjedok s mjesta napada.

Novinar Washington Posta u Kairu, Sudarsan Raghavan, tvitnuo je: "Strahovita eksplozija u blizini američke ambasade u Tunisu. Raznio se bombaš samoubojica. Trenutačno nema dojava o poginulima."

Brojne objave na društvenim mrežama pokazuju policiju koja je izašla na teren nakon eksplozije.

Američka ambasada u izjavi na Facebooku napisala je: "Hitne službe reagirale su na eksploziju koja se dogodila u blizini američke ambasade u Tunisu. Molimo, izbjegavajte područje i pratite lokalne medije radi novih informacija".

Posljednji napad u Tunisu je izveden krajem lipnja 2019. To je bio dvostruki samoubilački napad usmjeren protiv policajaca u središtu glavnog grada i ispred jedne vojarne. U tom je napadu poginuo jedan policajac.

Tada je odgovornost preuzela džihadistička organizacija Islamska država (IS).