Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti krive kurdske aktiviste

Eksplozija bombe u selu na jugoistoku Turske, poginulo sedmero ljudi

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Sedam mještana jednog sela poginulo je u četvrtak u eksploziji bombe pri prolasku njihovog vozila, na jugoistoku Turske, doznaje se od lokalnih vlasti, koje su za to optužile kurdske aktiviste Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Bomba je eksplodirala oko 15 sati u okrugu Kulp, u pokrajini Diyarbakira, navela je lokalna vlada, koja tvrdi da su za eksploziju odgovorni "članovi jedne separatističke terorističke organizacije", kako turske vlasti nazivaju pobornike Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima

Lokalne vlasti su ranije javile da su četiri osobe smrtno stradale i da je 13 ranjenih. Troje ranjenih je podleglo ozljedama, doznaje se iz bolničkih izvora.

Turski predsjednia Recep Tayyip Erdogan je obećao da će biti mobilizirana sva sredstva kako bi uhitili odgovorne "tog okrutnog terorističkog napada", navelo je predsjedništvo.

Od početka sukoba između Turske i PKK poginulo je više od 40.000 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene