Eksplozija plina u Britofu (Foto: Facebook/Gasilsko reševalna služba Kranj)
Eksplozija plina u Britofu (Foto: Facebook/Gasilsko reševalna služba Kranj) Foto: Facebook/Gasilsko reševalna služba Kranj

Kod vatrogasne postaje u Britofu kod Kranja došlo je do eksplozije plina u kojoj je ozlijeđeno šest ljudi.


Do eksplozije plina došlo je u cijevima kod vatrogasne postaje u naselju Britof. Od šest ozlijeđenih osoba - dvije su osobe u blizini radile, a četiri osobe su bile u blizini. Ozlijeđeni su zadobili opekline. Cjevovod je u pogođenom području zatvoren, a promet cestom je blokiran do daljnjega.

Vezani članci Na restoran u centru Beograda bačena bomba - 3 Na restoran Kolesterol u centru Beograda bačena bomba: Oštećeni i automobili koji su bili parkirani ispred Požar na gospodarskoj zgradi Svetišta Majke Božje Bistričke Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica

Eksplozija je odjeknula oko 15:10 u šahti u kojoj su vodovodne cijevi na lokalnoj cesti u Britofu. Vatrogasna mjerenja dokazala su da se radi o eksploziji plina, priopćeno je iz Policijske uprave Kranja. Šestero ozlijeđenih prevezeno je u lokalnu bolnicu.

"Mjerenja se trenutno nastavljaju. Po potrebi će se evakuacija proširiti. U smjeru Kranja mjerenja trenutno ne ukazuju na prisustvo plina", priopćeno je iz policije. Prema prvim podacima, nema štete na obližnjim zgradama. Na terenu je 18 vatrogasaca, policajci, članovi civilne zaštite i drugih hitnih službi.

Iz 20 objekata evakuirano je 76 osoba. Evakuirani građani su prevezeni kod rodbine i prijatelja, dio ih je smješten u Domu kulture u obližnje naselje Predoslje. Direktor lokalne vatrogasce zajednice Tomaz Vilfan kazao je da je u tijeku ventiliranje kanalizacije.

Iz sigurnosnih razloga zatvoreno je šire područje i blokiran je sav promet, piše 24 ur. Građani su pozvani da izbjegavaju područje u kojem je došlo do eksplozije. "To su informacije s mjesta događaja", napisao je glasnogovornik Policijske uprave Kranj Bojan Kos.

Vatrogasno-spasilačka služba Kranj objavila je fotografiju s mjesta događaja. "Došlo je do eksplozije plina u vatrogasnom domu u Britofu kod Kranja. Molimo građane da slijede upute vatrogasaca i da ne prilaze području s otvorenim plamenom", upozorili su.