Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Turskoj

Napad u turističkoj četvrti izveo Sirijac, pripadnik Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žestoka eksplozija odjeknula je u utorak prijepodne u turističkoj četvrti Istanbula. U eksploziji je poginulo najmanje deset osoba, a 15 je ranjeno.

18:45 - Turska policija potvrdila je kako je od deset stradalih u terorističkom napadu u Istanbulu njih devet građani Njemačke, dok je jedna osoba građanin Perua.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Eksplozija u Istanbulu - 4 6 MRTVIH I VIŠE OD 80 OZLIJEĐENIH VIDEO Za masakr u Istanbulu odgovorna nepoznata žena: "Sjedila je na klupi 45 minuta, onda je eksplodiralo"

16:15 - Turski premijer Ahmet Davutoglu potvrdio je da je muškarac odgovoran za eksploziju u središtu Istanbula bio pripadnik samoproglešene skupine Islamska država. Većina od desetero ubijenih u terorističkom napadu u utorak u Istanbulu njemački su državljani, objavile su agencije pozivajući se na izvore u uredu turskog premijera Davutoglua.

13.38 - Zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmuş izjavio je kako su napadača identificirali po dijelovima tijela te da je riječ o Sirijcu rođenom 1988. godine. Također je kazao i kako su većina poginulih u napadu strani državljani.

12.33 - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan izjavio je u televizijskom obraćanju kako je napad u Istanbulu izvršio bombaš samoubojica podrijetlom iz Sirije, prenosi AFP.

Osudio je napad i potvrdio brojku o 10 poginulih i 15 ranjenih.

'Eksplozija je bila navodno toliko jaka da se čula u susjednim kvartovima, a neki tvrde da su čuli i na azijskoj strani. Jedan policijski auto se prevrnuo od jačine eksplozije', rekla je Emanuela koja živi u Istanbulu. 12.14 - Dva visoka turska dužnosnika izjavila su kako je velika vjerojatnost da je za eksploziju bombe u Istambulu odgovorna Islamska država, prenosi Reuters.

Agencija AP javlja kako je među ozlijeđenima najmanje osam stranca - šest Nijemaca, jedan Norvežanin i jedan državljanin Perua.

11:50 - Turski premijer Ahmet Davutoglu održao je u Ankari hitan sastanak s ministrom unutarnjih poslova i šefovima obavještajnih službi. Doznaje se kako se sumnja u 'postojanje terorističkih veza' s današnjim napadom u Istanbulu.

11.30 - Na zahtjev premijera, tursko Vrhovno vijeće za radio i televiziju nametnulo je privremenu zabranu izvještavanja o ovom događaju, piše Today's Zaman.

11.26 - Kako se doznaje od Ministarstva vanjskih poslova RH, prema do sada dostupnim informacijama, među poginulima u Istanbulu, nema hrvatskih državljana.

11.16 - Turski CNN javlja da su među ranjenima u eksploziji u centru Istanbula njemački i norveški turisti.

URGENT: Fire breaks out at hotel in #Istanbul’s Maltepe district, people trapped inside pic.twitter.com/OsylenD2Bq

 

10.58 - Veliki požar izbio je u hotelu u izgradnji u okrugu Maltepe u predgrađu Istanbula. Još se ne zna je li povezan s napadom u centru grada. U hotelu je bilo zarobljeno 20-ak radnika no oni su spašeni.

 

10.42 - Guverner Istanbula objavio je kako je u eksploziji ubijeno najmanje 10 osoba, a ranjeno najmanje 15. Istražuje se o kakvoj se vrsti eskploziva radi.

10.32 - 'Eksplozija je bila vrlo glasna. Sve se zatreslo. Istrčali smo van i vidjeli razbacane dijelove tijela', ispričala je jedna svjedokinja koja radi u trgovini, prenosi Guardian.

10.26 - Televizija Haberturk javlja kako je u eksploziji poginulo najmanje osam osoba. Policija je ogradila široko područje kako bi provjerili ima li evenutalno još postavljenih eksplozivnih naprava.

10.23 - Pojedini turski mediji prenose da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod jedne od klupa na trgu pored džamije.

Žestoka eksplozija odjeknula je u utorak prijepodne u Istanbulu, a turski mediji prenose da ima žrtava te ranjenih. Eksplozija se dogodila u četvrti poznatoj kao Sultanhamet.

Do eksplozije je došlo na centralnom gradskom trgu, pored Sultan Ahmedove džamije, poznatije kao Plava džamija te Aja Sofije.

Turski mediji javljaju da ima mrtvih i ranjenih te da se oko mjesta eksplozije nalaze razbacani dijelovi tijela. Također, prema izjavama svjedoka, u vrijeme eksplozije na mjestu događaja bili su njemački turisti. 

Prema nekim informacijama radi se o bombašu samoubojici, ali to nije potvrđeno.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene