Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog brojnih pritužbi

Gradonačelnik se maskirao i testirao kako se javni službenici ponašaju prema građanima

Carlos Tena (Foto: Facebook)
Carlos Tena (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Brojne pritužbe građana nagnale su gradonačelnika Carlosa Tenu da prekontrolira gradske službenike, prije svega socijalne radnike.

Gradonačelnik meksičkoga grada Cuauhtémoca odlučio je provjeriti kako funkcioniraju gradske službe pa se maskirao u starca u kolicima.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Kandidat ekstremno desnog AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke Dobio gotovo 60 posto glasova Raste popularnost ekstremne desnice: Kandidat AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke

Brojne pritužbe nagnale su Carlosa Tenu da prekontrolira gradske službenike, prije svega socijalne radnike. Brojni građani društveno ugroženih skupina požalili su mu se na ponašanje socijalnih radnika. Kako nije znao kome vjerovati, svojim kolegama ili pritužbama na njihov rad, odlučio se na eksperiment koji je planirao dva mjeseca.

Maskiran u starca u invalidskim kolicima kojem je potrebna asistencija posjetio je svoj ured – Ured gradonačelnika i ured za socijalni rad.

Prvo je otišao u Ured za društveni razvoj, tražio je pomoć u obliku besplatnog obroka na koji siromašni građani imaju pravo, no umjesto pomoći doživio je ignoriranje te čak diskriminaciju, piše Oddity Central.

Zatim je otišao u vlastiti ured, tražio je da razgovara s gradonačelnikom, ali su mu rekli da ga nema pa je zamolio da ga primi Tajnik gradskog vijeća. Na to su mu bezobrazno rekli da pričeka u hodniku, a tajnik se pojavio tek za sat i pol.

Tek se tada sam uvjerio da su pritužbe građana osnovane, ustao iz kolica, zbacio masku i šokirao djelatnike.

"Svrha ovog eksperimnenta bila je prikazivanje stvarnosti s kojom se građani susereću svaki dan, nezainteresiranost i zanemarivanje koje doživljavaju od javnih službenika", kazao je gradonačelnik lokalnim medijima i najavio drastične mjere za one djelatnike koji se nastave tako ponašati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene