Carlos Tena (Foto: Facebook)
Carlos Tena (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Brojne pritužbe građana nagnale su gradonačelnika Carlosa Tenu da prekontrolira gradske službenike, prije svega socijalne radnike.


Gradonačelnik meksičkoga grada Cuauhtémoca odlučio je provjeriti kako funkcioniraju gradske službe pa se maskirao u starca u kolicima.

Vezani članci Nokia 3310 i petarda Može li legendarna Nokia 3310 preživjeti eksploziju? Krajnje je vrijeme da saznamo Slika nije dostupna VIDEO Pohotni gradonačelnik: Djevojku na pozornici svukao do gaćica

Brojne pritužbe nagnale su Carlosa Tenu da prekontrolira gradske službenike, prije svega socijalne radnike. Brojni građani društveno ugroženih skupina požalili su mu se na ponašanje socijalnih radnika. Kako nije znao kome vjerovati, svojim kolegama ili pritužbama na njihov rad, odlučio se na eksperiment koji je planirao dva mjeseca.

Maskiran u starca u invalidskim kolicima kojem je potrebna asistencija posjetio je svoj ured – Ured gradonačelnika i ured za socijalni rad.

Prvo je otišao u Ured za društveni razvoj, tražio je pomoć u obliku besplatnog obroka na koji siromašni građani imaju pravo, no umjesto pomoći doživio je ignoriranje te čak diskriminaciju, piše Oddity Central.

Zatim je otišao u vlastiti ured, tražio je da razgovara s gradonačelnikom, ali su mu rekli da ga nema pa je zamolio da ga primi Tajnik gradskog vijeća. Na to su mu bezobrazno rekli da pričeka u hodniku, a tajnik se pojavio tek za sat i pol.

Tek se tada sam uvjerio da su pritužbe građana osnovane, ustao iz kolica, zbacio masku i šokirao djelatnike.

"Svrha ovog eksperimnenta bila je prikazivanje stvarnosti s kojom se građani susereću svaki dan, nezainteresiranost i zanemarivanje koje doživljavaju od javnih službenika", kazao je gradonačelnik lokalnim medijima i najavio drastične mjere za one djelatnike koji se nastave tako ponašati.