Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološko osvještavanje

Eiffelov toranj proizvodit će dio energije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eiffelov toranj ekološki se osvještava i uskoro će proizvoditi dio energije koja mu je potrebna za rad pomoću uređaja na snagu vjetra i solarnih panela, objavila je tvrtka koja upravlja simbolom francuske prijestolnice.

Na prvom katu, koji je najprostraniji, u jeku su radovi na obnovi kako bi toranj postao što dostupniji, privlačniji i ekološkiji, objasnio je predsjednik SNTE-a Jean-Bernard Bros.

Na visini od 57 metara prvi kat je dosad bio najslabije posjećen kat tornja, što bi se moglo promijeniti zahvaljujući prozirnom podu kroz koji će se vidjeti udaljeno tlo, a omeđivat će ga četiri stupa tornja.

Pročitajte i ovo Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja Ilustracija Vrijeme promjena Dobro plaćeni poslovi u kojima kronično nedostaje radnika: "Više od 50 posto zanimanja budućnosti tražit će takve vještine"

>> Pogledajte kako će izgledati modernizirani Eiffelov toranj!

Radovi predviđaju i male uređaje za proizvodnju energije na vjetar, solarne panele, te uređaje za skupljanje kišnice. Cilj je poboljšati energetske performanse tornja za 30 posto. Za slabo pokretne toranj će biti dostupniji, a predviđa se i otvaranje kongresne dvorane na tom katu i obnova muzeja i restorana.

Radovi bi trebali biti završeni krajem 2013. i stajat će 25 milijuna eura, koje u potpunosti financira SNTE. Eiffelov toranj, sagrađen za Svjetsku izložbu u Parizu 1889., jedan je od najposjećenijih spomenika na svijetu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene