Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski ministar obrane Ehud Barak napušta Laburističku stranku i osniva novu.


Stranka će se zvati 'Nezavisnost' i bit će dio vladajuće koalicije. Ovime je Barak osnažio premijera Netanyahua. Njegova dojučerašnja stranka, naime, ne slaže se s premijerovim vođenjem mirovnog procesa i prijeti napuštanjem koalicije. Unatoč unutarstranačkim sukobima, rijetki su očekivali da će Barak napustiti stranku kojom je predsjedao.

Vezani članci Vilim Ribić Sindikalnu karijeru zamijenio onom političkom: Ribić se učlanio u stranku Slika nije dostupna 'Blokada je važna kako se Gaza ne bi pretvorila u skladište oružja'

'Želimo raditi bez svakodnevnih nagodbi, isprika i objašnjavanja. U javnom smo sektoru kako bismo djelovali i utjecali', ističe izraelski ministar obrane Barak.

'Izgleda da je ovo kraj Laburističke stranke, stranke koja je osnovala državu prije 60 godina. Svojim odlaskom Ehud Barak kreće potpuno novim smjerom. Surađuje s premijerom Netanyahuom i njegovom strankom Likud. Laburističkom strankom više nitko ne može upravljati', smatra Nadav Perry, izraelski politički novinar.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju