Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slučaj nije odbacio

Egipatski sud pustio dvojicu novinara Al Jazeere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica preostalih novinara Al Jazeere, Muhamed Fahmy i Baher Muhamed, puštena su u četvrtak iz zatvora u Egiptu, u kojem su provela više od 400 dana, ali sudski postupak protiv njih nije obustavljen.

Fahmy, naturalizirani Kanađanin koji se odrekao egipatskog državljanstva, pušten je na slobodu uz jamčevinu od 250 tisuća egipatskih funti (220 tisuća kuna). Muhamed, koji ima samo egipatsko državljanstvo, pušten je bez jamčevine. Sudac Hasan Farid iduće ročište najavio je za 23. veljače.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A samo su radili svoj posao DRAMATIČNA SNIMKA Osuđeni novinar Al Jazeere vrištao: 'Platit ćete za ovo! Obećajem vam!' Slika nije dostupna 'Novinarstvo nije zločin' FOTO Globalna podrška novinarima Al Jazeere!

Kaos u Egiptu: 11 osoba ubijeno na godišnjicu Arapskog proljeća!

Fahmy i Muhamed prošle su godine osuđeni na sedam, odnosno 10 godina zatvora, na temelju optužbi za širenje laži u korist terorističke organizacije, čime se aludiralo na zabranjeno Muslimansko bratstvo. Egipatske vlasti optužuju katarsku TV mrežu Al Jazeeru da nastupa kao medijski glasnogovornik Muslimanskog bratstva, pokreta na čelu s tadašnjim predsjednikom države Mohamedom Mursijem koji je vojska 2013. uklonila s vlasti.

Treći novinar Al Jazeere, Australac Peter Greste, bio je osuđen zajedno s njima, ali je 1. veljače oslobođen i protjeran iz Egipta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene