Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su osobe ubijene a tisuću ih je ranjeno u sukobima prosvjednika i policije, koji su izbili prošle noći ispred izraelskog veleposlanstva u Kairu, dok je četvrta ranjena osoba podlegla nakon srčanog udara, objavili su bolnički izvori u Kairu u subotu.


Tijela troje mrtvih su prebačena u tri bolnice, rekli su dužnosnici bolnica koji nisu identificirali žrtve niti naveli kako su ubijene. Liječnički izvori su naveli da su sukobi trajali cijelu noć oko veleposlanstva gdje je ranjeno više od 1000 osoba, među kojima 300 policajaca. Policija je uhitila 19 prosvjednika.

Sukobi su izbili nakon dolaska policijskih pojačanja radi rastjerivanja prosvjednika koji su napali zgradu izraelskog veleposlanstva. Nekoliko policijskih automobila je zapaljeno.

Izrael ostaje u Kairu unatoč napadu na veleposlanstvo

Vezani članci Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) U Zagrebu napao djevojku, strpao je u prtljažnik i vozio do Križevaca Slika nije dostupna Kairo: Turisti napadnuti dok su prilazili autobusu

Drugi čovjek izraelskog veleposlanstva u Egiptu će ostati u Kairu unatoč napadu na to diplomatsko predstavništvo, a premijer Benjamin Netanyahu je rekao da je izbjegnuta nesreća. 'Napad na izraelsko veleposlanstvo je ozbiljan incident, ali moglo je biti gore da su pobunjenici uspjeli proći posljednja vrata i raniti naše osoblje', rekao je Netanyahu kako prenosi informativni site Ynet.

'Sretan sam što smo uspjeli izbjeći nesreću i želio bih zahvaliti američkom predsjedniku Baracku Obami na pomoći', rekao je Netanyahu. 'Mir između Izraela i Egipta je u strateškom interesu dviju zemalja i mora se održati unatoč razjarenosti ljudi na ulicama', ocijenila je oporbena čelnica Tzipi Livni.

Prema izraelskom vojnom radiju, diplomat koji je ostao u Kairu nalazi se na sigurnom mjestu. (Hina)