Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Kairu dobio je od savjetodavnog sudskog vijeća preporuku da prihvati zahtjev za zabranom djelovanja Muslimanskog bratstva, organizacije iz koje je proistekao nedavno svrgnuti šef države Mohamed Mursi.


Egipatsko sudsko vijeće preporučilo je sudu u Kairu, na kojem je podnesen zahtjev za raspuštanjem Muslimanskog bratstva, da prihvati taj zahtjev te da organizaciju iz koje je proistekao nedavno svrgnuti predsjednik države Mohamed Mursi stavi izvan zakona.

Vezani članci Slika nije dostupna Egipat: 'Vlada za vikend sprema intervenciju protiv Mursijevih pristalica' Slika nije dostupna Policija bacila suzavac na okupljene Mursijeve pristaše

>> Egipat odustaje od raspuštanja Muslimanskog bratstva

Reuters javlja da bi konačnu odluku o statusu Bratstva, koje je registrirano kao nevladina udruga, sud mogao donijeti već danas. Preporuka sudskog vijeća za sud nije obvezujuća.

Muslimansko je bratstvo izvan zakona bilo desetljećima, a kao nevladina udruga registrirano je tek u ožujku ove godine. Ono formalno nije povezano sa svojim političkim krilom, Strankom slobode i pravde, koja je pobijedila na prvim i dosad jedinim demokratskim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Egiptu.

Inače, jučer je iz Egipta stigla vijest da će se svrgnutom Mursiju uskoro suditi zbog 'poticanja na nasilje'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju