Obavijesti Video Pretražite Navigacija
98,1 posto birača

Egipat: Na referendumu 98 posto građana podržalo novi ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozitivan odgovor na referendumu o novom ustavu u Egiptu zaokružilo je 98,1 posto birača, a izlaznost je bila 38,6 posto, objavilo je u subotu izborno povjerenstvo, a vojna vlast smatra da takav rezultat ozakonjuje svrgavanje islamističkog predsjednika Mohameda Mursija.

Vlada koju je postavila vojska je upozorila da će višu stopu sudjelovanja od one na referendumu 2012., kada je Mursi bio na vlasti (32,9 posto), smatrati pobjedom koja opravdava svrgavanje i uhićenje jedinog ikada demokratski izabranog predsjednika Egiptu. Mursijevi pobornici optužuju vojsku da je izvela državni udar 3. srpnja 2013.

Novi ustav zamjenjuje onaj koji je uveo Mursi prije nego je zbačen.

Pročitajte i ovo Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija Slika nije dostupna 'Za' 63,8 posto građana Službeni rezultati referenduma: Egipćani dobivaju novi ustav

Egipat: Mučki ubijen i pod palmom zakopan bračni par iz BiH

Novi i popularni jaki čovjek Egipta, čelnik vojske general Abdel Fattah al-Sisi povezuje svoju sudbinu sa sudjelovanjem na tom referendumu, organiziranom u utorak i srijedu i objavio je tri dana prije izbora da će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2014. "ako to narod zatraži".

Referendum je poprimio obilježja plebiscita u valu represije Mursijevih pobornika, posebice Muslimanskog bratstva koje je bojkotiralo glasovanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene