Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdilo WHO

NOVI POČETAK EPIDEMIJE Potvrđena prva žrtva ebole u Sijera Leoneu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) potvrdila je u petak da je u Sijera Leoneu zabilježen novi slučaj ebole, samo dan nakon što je proglasila kraj epidemije te bolesti u zapadnoj Africi.

"Možemo potvrditi slučaj ebole u Sijera Leoneu", rekao je WHO u priopćenju poslanom medijima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kraj restrikcija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne Slika nije dostupna WHO ulaže 100 milijuna dolara za borbu protiv epidemije ebole!

Epidemija ebole u Sijera Leoneu službeno je proglašena završenom 7. studenog prošle godine a završetak epidemije u cijeloj regiji zapadne Afrike objavljen je nakon što je u četvrtak objavljen kraj epidemije u Liberiji.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva u Sijera Leoneu rekao je da su testovi na preminuloj osobi pokazali su da se radi o novoj žrtvi ebole. Ni spol ni dob preminule osobe nisu objavljeni, iako je ranije BBC objavio da se radi o dječaku koji je umro na sjeveru Sijera Leonea. Nije poznato kada je dječak umro.

Od prosinca 2013. od ebole je u Sijera Leoneu umrlo gotovo četiri tisuće ljudi, a u cijeloj regiji 11 tisuća.

Objavivši jučer kraj epidemije u zapadnoj Africi, u WHO-u su upozorili da su na tom području još mogući novi sporadični slučajevi bolesti.

Kraj prijenosa virusa sa čovjeka na čovjeka u određenoj zemlji objavljuje se nakon isteka inkubacijskog perioda od 21 dan od posljednjeg dvostruko potvrđenog negativnog rezultata testiranja na virus. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene