Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zulu vjenčanje sa 6. ženom

E ovako se ženi predsjednik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrički poligamni predsjednik Jacob Zuma jučer se oženio po šesti put. Status četvrte supruge dobila je njegova dugogodišnja djevojka Bongi Ngema.

Tradicionalna ceremonija održana je na njegovom seoskom imanju u Nkandli u južnoafričkoj provinciji KwaZulu Natal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas koji je najgori običaj na vjenčanjima, jedan odgovor daleko je najpopularniji Slika nije dostupna NIZ UPUTA Kako organizirati svadbu u vrijeme korone: HZJZ objavio detaljne preporuke za održavanje svadbenih svečanosti

>> Evo kako to izgleda kada se udaje sultanova kćer!

Aktivistica Ngema je već dobro poznata južnoafričkoj javnosti i više je puta predsjednika pratila na službenim putovanjima u druge zemlje.

Iako je u Južnoafričkoj Republici poligamija legalna i sastavni dio Zumine Zulu kulture, ceremonija vjenčanja je ipak izazvala polemike.

Zuma i Ngema su imali tradiocionalno Zulu vjenčanje, a kasnije su sudjelovali u tradicionalnom natjecanju u slavljeničkom plesu, navodi se u priopćenju iz ureda predsjednika.

Njegove supruge Sizakele Zuma, Nompumelelo Ntuli-Zuma i Tobeka Madiba-Zuma su također prisustvovale ceremoniji. Od supruge Nkosazane Dlamini-Zuma, ministrice unutarnjih poslova se razveo, a supruga Kate Mantsho-Zuma je 2000. počinila samoubojstvo. Predsjednik Zuma ima 21 dijete, uključujući i 7-godišnjeg sina s Ngemom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene