Obavijesti Video Pretražite Navigacija

E-mail poruke razotkrile romansu astronauta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronaut Bill Oefelein bio je u orbiti u space shuttleu kada je primio e-mail poruku od svoje djevojke koja je čekala na njegov povratak. 'Prvo što ću učiniti je strgati tvoju odjeću, baciti te na pod i 'pakleno te ljubiti' dio je poruke koju je Lisa Nowak očito otkrila, zajedno s ostalim porukama prije nego se odlučila na bizaran pokušaj otmice kolegice Colleen Shipman.

E-mali poruke na nekoliko stotina stranica stigle su ovaj tjedan tužitelju u slučaju Nowak, astronautkinje koja je optužena za pokušaj otmice njihove autorice, Colleen. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODIGNUTA OPTUŽNICA Detalji pokušaja otmice dječaka: Vraćao se s kupanja kada su ga pokušali namamiti u kombi, počinitelji otprije poznati policiji Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Mame u panici Pokušaj otmice dječaka u Župi dubrovačkoj? "Sin se vraćao iz trgovine kad se do njega zaustavio kombi..."

Te poruke, baš kao i izjave koje je policija uzela od Oefeleina i Shipman, prvi put jasno potvrđuju postojanje romantične veze Williama i Lise. Ta je veza trajala gotovo tri godine kad ju je William prekinuo kako bi mogao izlaziti s Colleen.

Oefelein je rekao kako je smatrao da je Lisa bila jedna od njegovih najboljih prijateljica. 

'Imali smo vezu, ali nikada nisam izgovorio riječ djevojka. Iako sam tada bio samo s njom' rekao je Bill istražiteljima. 

Oefelein je upoznao Shipman za vrijeme obuke na Floridi nekoliko tjedana prije njegove misije na Discoveryju u prosincu. Razmjenjivali su mailove čak i dok je bio u svemiru. 

U još jednom mailu, poslanom u siječnju, Shipman je na njegovu službenu adresu Oefeleinu napisala : 'Volim te.'

Oefelein je odgovorio sljedeći dan također sa službenog e-maila: 'Zaista me vrtiš oko prsta kada više ne znam funkcionirati bez tebe.'

Prije svakog leta u svemir astronauti NASA-i predaju popis članova obitelji i prijatelja kojima je dopušteno da im šalju poruke za vrijeme misije. Glasnogovornik NASA-e James Hartsfield objasnio je kako agencija ne nadzire takve vrste komunikacije. 

'Sistem je složen tako da bude što privatniji. Nema cenzure, pregledavanja, ničeg sličnog' kaže Hartsfield.

Istražitelji u slučaju otmice izjavili su kako su pronašli romantične poruke koje su izmjenjivali Oefelein i Shipman u kući Lise Nowak na dan njezina uhićenja u Orlandu. 

Oefelein i Shipman izjavili su istražiteljima kako vjeruju da je Nowak ukrala poruke s Billova računala, jer je imala ključ od njegova stana. 

Prema policijskom izvješću, 43-godišnja Lisa, majka troje djece, odvezla se od Hustona do Orlanda noseći pelene za astronaute kako putem ne bi trebala stati. Maskirala se i napala Colleen suzavcem. U njezinu automobilu pronašli su pištolj, novi čelični malj, nož i gumenu cijev. 

Nakon uhićenja Nowak je izjavila kako se ne smatra krivom za pokušaj otmice. Puštena je uz jamčevinu na odgovornost svog ujaka. Njezin odvjetnik nije želio komentirati pronađene e-mail poruke.

Među njima je i Lisina poruka Billovoj majci u kojoj je napisala kako razmišlja o razvodu da bi mogla biti s njim. 

'Bill je jednostavno najbolja osoba koju sam ikada upoznala i volim ga više nego sam ikada mislila da je moguće' napisala je u toj poruci Lisa, zahvaljujući Billovoj majci što podupire njihov odnos, budući da to ne čine i njezini roditelji.

Oefelein je istražiteljima rekao kako je s Lisom prekinuo u siječnju, činila se pomalo razočarana, ali kao da je prihvatila situaciju. Nastavili su se družiti, Lisa ga je i dalje zvala svaki dan i ostavljala mu prijateljske poruke.

Takav odnos počeo je zabrinjavati njegovu novu ljubav Colleen koja je od njega zatražila da ga prekine.

'Zato što sam znala kako takve stvari idu' rekla je Colleen istražiteljima, 'Pitala sam ga hoće li mi se dogoditi da me proganja neka luđakinja i pokuša me ubiti? No on je rekao ma kakvi... ona nije takva.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene