Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opasnu bakteriju E. Coli pronašli su i u ostacima krastavaca na otpadu u gradu Magdeburgu, u pokrajini Saskoj.


Informaciju je potvrdio ministar zdravstva pokrajine Saske. Krastavci su pronađeni u smeću jedne obitelji čiji su svi članovi zaraženi E. Coli .

Vezani članci Slika nije dostupna Splitski znanstvenici otkrili lijek protiv E. coli? Slika nije dostupna Povrće sve jeftinije - rajčica tri, a salata jednu kunu

'Prošli tjedan tjedan pronašli smo bakteriju u krastavacima koji su pripadali obitelji koja se razboljela 19 svibnja. Njihova kćer je još u bolnici, otac je u dobrom stanju i nije trebao biti hospitaliziran, a majka je kratko vrijeme bila u bolnici. Kćer je označena kao nositelj opasne bakterije', kazao je Norbert Bischoff za Reuters napominjući kako ne znaju porijeklo niti bakterije niti krastavaca.

Također, u Njemačkoj je preminuo 73-godišnji muškarac koji je uz E. Coli imao i druge zdravstvene probleme te se još ne zna je li podlegao isključivo bakteriji. Američki CNN javlja da je Njemačkoj zaraženo 2648 ljudi, no njemački ministar zdravstva Daniel Bahr kazao je danas kako se broj zaraza smanjuje.

Španjolski seljaci podijelili su 30 tona voća i povrća kako bi ublažili strah za zdravlje koji još uvijek nanosi štetu proizvođačima nakon što su nepravedno optuženi za smrtonosnu zarazu bakterijom Escherichijom coli u Njemačkoj.
Češka je započela testiranje govedine i svinjetine uvezene iz Njemačke zbog bojazni od E.Coli bakterije koja je dosad u Europi odnijela najmanje 22 života.