Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubacile samoubojicu

Džihadisti preuzeli odgovornost za napad na japanski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina džihadista preuzela je odgovornost za bombaški napad na japanski tanker 28. srpnja u Hormuškom tjesnacu, objavilo je središte za praćenje islamističkih internetskih stranica SITE.

Japanski brodar Mitsui OSK objavio je prošlog tjedna da je njegov tanker M. Star po svoj prilici bio meta napada u tjesnacu koji Iran odvaja od Omana, odbacivši pretpostavku da je brod oštećen u naletu golemog vala. Po pisanju SITE-a, Brigade Abdulaha Azama priopćile su u poruci objavljenoj na džihadističkim stranicama da su na brod ubacile bombaša samoubojicu kojeg su predstavile kao Ajuba al-Taišana.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Napad je izveden u ime Omara Abdula Rahmana, Egipćanina koji je u zatvoru u SAD-u zbog umiješanosti u bombaški napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku 1993., dodaje SITE. Japanska vlada priopćila je u srijedu da istražuje navode islamističke skupine. Tanker koji je plovio u Japan sa 270.000 tona sirove nafte, od četvrtka je usidren u luci Fudžajiri, na sjeveru Ujedinjenih Arapskih Emirata radi popravka. Japan, drugo po veličini gospodarstvo u svijetu, 90 posto svoje nafte uvozi s Bliskog istoka. Hormuški tjesnac kojim se prevozi 40 posto svjetske nafte, otvoren je za promet unatoč tom incidentu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene