Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova taktika džihadista mogla bi im se obiti o glavu.


Trpeći teške gubitke na tlu u Siriji i izbjegavajući američke bombe, vladavina terora Islamske države sad je možda i napokon poljuljana. Ekstremisti koji vode borbe u Kobaneu, još uvijek nisu uspjeli odsjeći sirijsko-tursku granicu, koja je od vitalne važnosti za Kurde.

Vezani članci Slika nije dostupna IS osvaja: Kurdi bježe od pokolja! Slika nije dostupna Pojačali se zračni napadi na IS u Iraku: Stigle nove snage

SAD i saveznici istovremeno su samo ovog vikenda 25 puta bombardirali položaje džihadista, ciljajući njihove zalihe nafte.

Šokantan prizor pronađen u mobitelu mrtvog džihadiste!

Nova taktika IS-a mogla bi se pokazati i njihovom propašću, jer odlučili su se boriti na otvorenom, gdje su izloženi zračnim napadima, smatra vojni analitičar Justin Bronk, prenosi CNN.

IS ima ograničen broj boraca, a ulične borbe u Kobaneu ne idu u njihovom smjeru i samo ih oslabljuju. U subotu su džihadisti napali grad teškom paljbom iz minobacača, no njihov je napad odbijen te su pretrpjeli teške gubitke.

Washington je pozdravio te znakove ohrabrenja, ali i dalje upozoravaju da bi Kobane mogao pasti u ruke džihadista. Grad je od polovice rujna napustilo 200.000 izbjeglica, dok je u gradu ostalo oko 12.000 civila koji riskiraju smrt ako militanti odsjeku grad od granice s Turskom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook