Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haški sud presudio

Dvojici Srba doživotni zatvor za genocid u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški sud proglasio je dvojicu bosanskih Srba krivim za genocid u Srebrenici i kaznio ih doživotnom kaznom zatvorom.

Doživotnu kaznu zatvora dobili su Vujadin Popović i Ljubiša Beara, piše srpski Blic. Drago Nikolić dobio je 35 godina zatvora, Ljubomir Borovčanin oslobođen je optužbi za genocid, no zbog zločina protiv čovječnosti i kršenja običaja ratovanja kažnjen je sa 17 godina zatvora. Vinko Pandurević dobio je kaznu u trajanju 13 godina, a Radivoje Miletić osuđen je na kaznu od 19 godina zatvora. Milan Gvera dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu. Sudac međunarodnog suda u Haagu donio je danas presudu za sedam bosanskih Srba optuženih za najveći genocid zabilježen od Drugog svjetskog rata, koji se 1995. godine dogodio u Srebrenici, zaštićenoj zoni UN-a.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Slika nije dostupna Glasao protiv Sudac koji je mislio drugačije: 'U Hrvatskoj se nije radilo o ratu već prije o pokolju'

U najvećem suđenju za zločin počinje na prostoru bivše Jugoslavije sudjelovalo je 450 svjedoka, a proces je trajao tri godine.

>> Srebrenica: Uhićenje Karadžića razdoblje nove istine

Petero optuženih proglašeno je krivim za genocid u kojem je ubijeno više od sedam tisuća bosanskih dječaka, muškaraca i staraca. Sedmero optuženih bilo je pod vodstvom Radovana Karadžića, vođe bosanskih Srba, čije je suđenje još u početnoj fazi. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene