Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica američkih vojnika ubijena su u ponedjeljak u Afganistanu, priopćila je NATO-va misija "Odlučna podrška", dok Sjedinjene Države pregovaraju o kraju gotovo 18 godina dugog rata u toj državi.


Misija neće otkriti imena ubijenih dok o tome ne obavijesti njihovu obitelj. Novim smrtima broj poginulih Amerikanaca u Afganistanu ovaj mjesec raste na tri, odnosno 11 u ovoj godini.

Vezani članci Šime Kevrić (Screenshot: Facebook) Hrvatski vojni liječnik savjetuje afganistanske kolege: "Nakon ovog iskustva puno bolje razumijem ove ljude" Slika nije dostupna Upozorenje američkog minista obrane koje se nikome neće svidjeti

U sklopu NATO-ve misije u toj državi stacionirano je oko 14 tisuća vojnika koji obučavaju, pomažu i savjetuju afganistanske snage za protuterorističke operacije.

Eskalacija nasilja u kojem je žrtvom pao i hrvatski vojnik u sastavu NATO-ove misije događa se u Afganistanu unatoč pregovorima talibana i SAD-a.

Broj mrtvih u napadu na ured stranke Basidž-e Milia u nedjelju narastao je na 20, a 50 ih je ozlijeđeno. Čelnik te stranke je Amrulah Sale, potpredsjednički kandidat predsjednika Ašrafa Ganija na izborima koji će se održati u rujnu.

Podsjetimo, prošli tjedan u Afganistanu je tijekom samoubilačkog napada poginuo hrvatski vojnik Josip Briški. Osim Briškog, u napadu su ranjena još dvojica hrvatskih vojnika.  (Hina)