Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje djece iz iste obitelji imaju istu bolest

Dvoje smrtno bolesne djece, a imaju novca samo za jedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj dvoje mladih rođaka koji imaju neuroblastom, rak nadbubrežne žlijezde, moraju donijeti tešku odluku, koga će od njih dvoje prvo poslati na skupocjeni tretman u Meksiko koji bi im mogao spasiti život.

Trogodišnjoj Britanki Chelsei Knighton, dijagnosticiran je neuroblastom u prosincu 2007. godine, piše Daily Mail. Njezini roditelji, 33-godišnji Andy i 28-godišnja Emma uspjeli su prikupiti gotovo 50.000 funti potrebnih za tretman koji bi joj mogao spasiti život. Ali prošli mjesec bili su shrvani kada je se razbolio i Chelseajin bratić, petogodišnji Zach Knighton - Smith. Dijagnosticirali su mu istu vrstu raka kao i Chelsea. Oboje idu na kemoterapiju koja će usporiti razvoj bolesti, ali liječnici kažu da ne mogu učiniti ništa da ih spase.

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Slika nije dostupna Mali, a tako snažni Lea i Karlo su istinski heroji: Djeca koja su uspjela pobijediti tumor!

Roditelji sada sve nade polažu u fotodinamičku terapiju, koja je u Britaniji raspoloživa samo za odrasle jer je prerizična za djecu. Terapija uključuje uzimanje agensa koji se raspada u krvi i prianja za tumor. Tada se razbija laserom. Tretman je za djecu moguć samo u Meksiku, a sada roditelji moraju odlučiti koje će dijete poslati prvo.

Tretmani skupi, uspjeh nije garantiran

'To veoma traumatsko i uznemiravajuće iskustvo, ali pokušavamo pronaći način. Nemamo vremena za žaljenje. Ovi tretmani u nama bude nadu, ali skupi su i uspjeh nije zagarantiran. Bit će teško odlučiti kada prikupimo dovoljno novca', rekao je Sam Knighton, iz Irthlingborougha. 'Mi smo veoma snažna obitelj i to će se sigurno tako nastaviti.

Kada se svijet ruši, naprosto se morate ustati i ići dalje', rekla je njihova rođakinja. Zach ima rak u trbuhu i manje izrasline na bedrima. Chelsea ima pet tumora u trbuhu i na rukama. Ukoliko se ne budu liječili, doktori kažu da će djeca živjeti još najviše tri godine. 'Bilo bi dobro kada bi mogli poslati oboje na liječenje, ali to se neće dogoditi ako netko zaista bogat ne pomogne', rekla je Knighton koja ima osmogodišnje dijete Shannon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene