Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvogodišnjakinja s IQ-om 152 najmlađa članica Mense

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njezini su roditelji znali da je Georgia pametna. Znala je brojati do 20, prepoznavala boje bez problema, čak je i brbljala na francuskom jeziku. No, tek kada je djevojčica otišla na IQ test, pokazalo se da je mala genijalka.

Georgia Brown postala je najmlađa članica Mense nakon što je test pokazao da joj je kvocijent inteligencije 152! 

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Slika nije dostupna Čita, piše, računa... Četverogodišnja djevojčica ima IQ poput Einsteinovog

To ju, usporedbe radi, stavlja u istu intelektualnu ligu s fizičarom Stephenom Hawkingom (naravno, proporcionalno s njezinim godinama). 

Roditelji Martin i Lucy su oduvijek znali da njihovo najmlađe dijete prilično brzo uči. Puzala je sa 5 mjeseci, a prohodala sa 9.  S 14 mjeseci već se i sama oblačila.  

"Progovorila je vrlo rano - kada je imala 18 mjeseci s njom se već mogao voditi pravi razgovor. Znala je i obuti cipele i to svaku na pravu nogu", rekao je g. Brown. 

Nakon predstave 'Ljepotica i zvijer' roditeljima je priopćila: "Nije mi se svidio Gaston. Zločest je i arogantan". 

Gđa. Brown se prisjetila priče Roalda Dahla o darovitoj djevojčici Matildi i zainteresirala se za Georijinu edukaciju.  Savjet je zatražila od profesorice Joan Freeman koja je na djevojčici primijenila standardan Stamford-Binet test inteligencije. Ostala je zapanjena jer je test bio preograničen za sve Goergijine kreativne sposobnosti. 

"Ono što je Georgia napravila na nekim zadacima bilo je puno više od onoga što je potrebno da bi se dobio prolaz. Neke je stvari radila s takvom lakoćom, kao što biste očekivali od 5-godišnjeg djeteta",  rekla je dr. Freeman. 

Georgia odlično raspoznaje i boje. Npr. jasno može objasniti razliku između roze i ljubičaste, što mnoga djeca nauče tek mnogo kasnije. 

"Rekla sam joj: 'Kako imaš lijepu roza suknju i tajice i cipele koje pašu', a ona mi je odgovorila: 'Nisu roza, nego ljubičaste'. Većina djece tek u dobi od 5 godina do te mjere raspoznaju boje. Morala sam se stalno podsjećati da su joj tek dvije godine", rekla je dr. Freeman. 

Georgijin test pokazao je IQ 152 što ju već sada stavlja u samo 0,2 posto populacije. Ljudi s prosječnim IQ-om imaju oko 100 bodova na istom testu. Georgia je pozvana u Mensu, elitnu udrugu osoba s najvišim kvocijentom inteligencije. 2-godišnja je djevojčica postala jedna od 30 članica Mense koji imaju manje od 10 godina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene