Akita, ilustracija
Akita, ilustracija Foto: Getty Images

Dvogodišnji dječak Paul-Naylass Passmore šetao je sa sestrom Paulom i majkom Courtney Jones (25) prema vrtiću kad je iz obližnjeg stana istrčao pas i napao ga.


Dvogodišnji Paul-Naylass iz britanskog Staffordshirea šetao je 22. ožujka ujutro s majkom prema dječjem vrtiću kad je iz obližnjeg stana istrčao pas i napao ga. Američka akita zarila je zube u dječakovo tjeme i odgrizla komad kože veličine polovice dlana.

Vezani članci Hrvoje Joja iz Hrvatskog kinološkog saveza Što učiniti ako pas napadne dijete? Stručnjak za Dnevnik Nove TV objašnjava tko je krivac za današnji napad u Zagrebu Ilustracija Stravičan napad psa na djecu u zagrebačkom kvartu: "Razbacivao ih je, vrištali su od straha". Oglasio se i vlasnik psa

Dvogodišnji dječak hitno je prebačen u bolnicu. Dječak je u bolnici ostao četiri dana, operiran je i njegova je ozljeda sanirana. Dječakov otac James Passmore opisao je što se sve dogodilo.

"Nakon što ga je pas napao i zabio zube u njegovu glavu, on je vrištao od boli. Srušio se na zemlju", rekao je Passmore i dodao da je tada dječaka zgrabila njegova majka i odnijela ga natrag u stan, potom se vratila po stariju kćer kako bi i nju odvela na sigurno.

"Tada sam vozio bicikl. Zvali su me, pokušao sam se vratiti što prije. Policija je već bila tamo. Bio sam u šoku, hvatala me je panika jer nisam znao koliko teško je Paul-Naylass ozlijeđen", rekao je.

Navodi da su mu susjedi dali dio kože s glave djeteta kojega je pas odbacio, a oni su pronašli. Spremio ga je na led u kutiju za hranu i pojurio u bolnicu kako bi se što više kože spasilo, piše BirminghamMail.

Dječaku je operacijom pričvršćen dio kože, a dio mu je transplantiran. Liječnici su sanirali i dvije rane koje je zadobio u napadu psa u donjem dijelu leđa.

Ozljeda mogla završiti fatalno

Liječnici su roditeljima kazali kako je ozljeda vrlo lako mogla završiti fatalno da je pas uspio probiti lubanju dječaka. James Passmore rekao je medijima kako pas, srećom, nije mogao uhvatiti za glavu njegova sina zbog plave pletene kapice koju je imao na glavi, a koja mu je spasila život.

"Liječnici su rekli da bi to bile godine operacija u kojima bi pokušavali spojiti vlasište da je probijena lubanja. Na svu sreću, bila je to ipak lakša operacija, nije bilo većih oštećenja, radilo se samo o razderotini kože. Vjerujemo da ga je spasila vunena kapica koju je imao na glavi", rekao je James Passmore.

Događaj je potvrdila i policija koja provodi istragu. Akita je oduzeta vlasniku.

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju