Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici u čudu

Dvogodišnjak jedini na svijetu ima dodatni niz DNK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvogodišnji dječak jedini na svijetu IMA dijagnosticiran dodatni niz DNK.

Alfie Clamp iz Velike Britanije rođen je slijep te s još nekoliko dijagnoza, zbog čega su liječnici krenuli obaviti niz pretraga, piše Daily Mail. Tijekom različitih testiranja otkriveno je da Alfijev sedmi kromosom ima 'ekstra ruku', što nikada niti u jednom slučaju nije dijagnosticirano. Liječnici kažu da je ovo stanje toliko rijetko da za njega uopće ne postoji medicinsko ime. Ne mogu reći hoće li se njegovo stanje popraviti ili pogoršati tijekom razvoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Da nešto s njihovim sinom nije u redu, Gemma i Richard su otkrili kada su iz rodilišta došli kući. Maleni je jednog dana prestao disati i poplavila su mu usta, a oni su prestravljeni odjurili u bolnicu. 'Kada su mi liječnici priopćili da je Alfie bolestan, bila sam očajna. Sjetila sam se devet mjeseci trudnoće u kojima sam se silno veselila kako će moj sin napraviti prve korake i pljeskati ručicama', ispričala je majka dječaka. 

Dvogodišnjak je do trećeg mjeseca života bio potpuno slijep, a mišići su mu bili preslabi da bi se igrao. Alfie ima problema s matabolizmom pa zbog njih vrlo često ne može jesti i piti. Iako su njegovi roditelji bili uvjereni da je samo korak do smrti, mališan se svakog puta oporavio. Liječnici različite nus pojave koje utječu na kvalitetu Alfievog života, zbog dodatnog niza DNK-a ne mogu spriječiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene