Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je talent u pitanju, godine nisu važne! Dokazuje to Aelita Andre, dvogodišnja djevojčica iz Australije. Aelita se bavi slikarstvom. I to toliko uspješno da su njezina djela izložena u galeriji u Melbourneu.


Naizgled je poput svih ostalih dvogodišnjakinja. Obožava tobogane i igranje u melburnskim parkovima. No, Aelita Andre ima još jednu strast a to je slikanje. 'Prvi put sam primijetio njezin talent u igraonici, kada se igrala vodenim bojama. Odmah sam uočio apstraktne prikaze objekata i situacija', kaže njezin otac.

Vezani članci Vrhovni sud 11 godina zatvora za ubojstvo: Majci troje djece Vrhovni sud potvrdio kaznu jer je ugušila novorođenu bebu Najslađi prizori - 30 ''Objavite najslađu sliku koju imate na mobitelu'': Internetski izazov raznježio gledatelje iz cijelog svijeta

Aelita je počela slikati prije nego što je počela hodati. Roditelji su prepoznali talent i počeli joj kupovati slikarska platna i boje. Malena Australka koristi ih svaki dan. Zanimljiva platna oduševljavaju roditelje, ali i posjetitelje melburnske galerije. Saznanje o godinama autorice, međutim, nerijetko izazove podizanje obrva. Je li dvogodišnje dijete sposobno stvoriti ovako nešto? Još kada se spomene da su oba roditelja umjetnici dolazi do sumnji. 'Šarena pozadina za kaligrafske elemente vjerojatno je djelo roditelja. To nije rad djeteta, sigurno ne djeteta te dobi. Vjerojatno postoji određeni stupanj suradnje između roditelja i djevojčice', smatra kritičar Robert Nelson

Aelitini roditelji ovakve tvrdnje odbacuju. Za slikarije je, kažu, zaslužna isključivo Aelita. A ona će na njima i profitirati. Sav novac koji dobije za slike vrijedne između 240 i 1400 američkih dolara ide u zakladu koja glasi na njezino ime.