Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1 poginuli, dvadesetak ozlijeđenih

Dvije ogromne eksplozije u kemijskoj tvornici, oštećeno 430 zgrada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksplozijama je jedan radnik izgubio život, a ozlijeđeno ih je 22.

Do eksplozije je došlo kada su radnici pokušali sanirati problem u jednom dijelu postrojenja tvornice koja prozvodi ljepila za drvo i automobilske gume.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Prva eksplozija dogodila se oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu i tada je poginuo 22-godišnji radnik, a ozlijeđeno je njih 11. Nekoliko sati kasnije, oko 8 ujutro, došlo je do druge eksplozije, no srećom već su bili evakuirani radnici pa nije nitko stradao.

Koliko su eksplozije bile snažne govori podatak da je oštećeno više od 430 zgrada, uključujući i obližnje kuće, a ozlijeđeno je i 11 osoba koje žive pored tvornice.

Iz Mitsui Chemicalsa su rekli da je do eksplozije došlo nakon što je zaustavljen rad svih postrojenja zbog jednog drugog kvara. Čelnici tvornice održali su odmah konferenciju za novinare i ispričali se radnicima i građanima koji žive u blizini tvornice. Slučaj se istražuje, a srećom nije došlo do istjecanja otrovnih kemikalija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene