Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda u Beogradu

Dvije liječnice osuđene na zatvorske kazne: "Nijedna kazna nije dovoljna za ono što je prošla moja kći, neprestano je vrištala..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljiljana Arambašić preminula je 2002. godine, a 16 godina kasnije dvije liječnice koje su joj trebale pomoći osuđene su na zatvorske kazne zbog nesavjesnog liječenja.

Ljiljana Arambašić preminula je u jednoj beogradskoj klinici 2002. godine od perforacije slijepog crijeva, a 16 godina kasnije dvije liječnice dobile su po dvije godine zatvora zbog nesavjesnog liječenja ove djevojke.

Pročitajte i ovo Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore U Beogradu nastavljeno suđenje roditeljima K. K. Emotivna svjedočanstva Suđenje roditeljima dječaka ubojice: "Supruga me nazvala i rekla - naša Ema je ubijena. Ja sam samo pao na pod"

Osim toga, beogradskim liječnicama pravomoćno je izrečena i zabrana obavljanja djelatnosti u trajanju od dvije godine, a koja će se primijeniti nakon izvršenja zatvorske kazne.

Majka preminule djevoje kaže da je nakon 16 godina koliko je prošlo od tragedije presuda dovedena do beznačajnosti.

Dodala je i kako nijedna kazna nije dovoljno velika za ono što je prošla njezina kći.

U presudi stoji kako su liječnice osuđene zbog nesavjesnog postupanja pri pružanju liječničke pomoći preminuloj Ljiljani i to u razdoblju od 18. do 20. veljače 2002. godine. Liječnice su svojim postupcima dovele do pogoršanja Ljiljaninog zdravstvenog stanja i ona je 21. veljače preminula.

Kako piše Blic, Ljiljana se 15. veljače 2002. godine javila na hitnu zbog jakih bolova u trbuhu, a dežurni kirurg procijenio je da se radi o ginekološkim problemima nakon čega je primljena u ginekološku kliniku u kojoj su radile osuđene liječnice.

Tamo je Ljiljana neprestano vrištala zbog čega je poslana u institut za psihijatrijske bolesti, ali oni su odmah zaključili da nije slučaj za njih i opet je uputili na hitnu.

Zbog visoke temperature poslana je u institut za infektivne bolesti gdje je preminula iste noći.

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene