Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 3
Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 3 Foto: Isobel Fordsham/PA Images

Dvije eksplozije odjeknule su u razmaku od pola sata u dva različita grada u Nizozemskoj.


Prva eksplozija pisma bombe dogodila se u prostoriji za razvrstavanje pošte jedne tvrtke u Amsterdamu, a druga u gradu Kerkrade u poštanskom uredu, javlja Daily Mail. Obje eksplozije bile su manjeg opsega. Jedna se dogodila u prostoriji za razvrstavanje pošte banke ABN Amro u Amsterdamu, a druga 225 kilometara dalje, u gradu Kerkadeu, u poštanskom uredu japanskog proizvođača elektronike Ricoh, objavila je policija. Zasad još nitko nije uhićen.

Vezani članci Gordan Grlić Radman Ministar vanjskih poslova: ''Sigurno je da će Nizozemci preispitati svoju odluku i da će nizozemski turisti nastaviti boraviti u Hrvatskoj'' Slika nije dostupna Stigao Obama: Evakuiran dio Amsterdama zbog sumnjivog predmeta

Dvije eksplozije dogodile su se u razmaku od pola sata.

Ni u jednoj ni u drugoj eksploziji nema ozlijeđenih. Policija za sada ne povezuje ta dva incidenta. Sve su službe na terenu.

Policija vjeruje kako je pismo otkriveno u srijedu najvjerojatnije jedno od niza pisma bombi poslanih na lokacije diljem države, priopćila je, referirajući se na eksploziju u Amsterdamu.

Zaposlenik u tom gradu je tijekom razvrstavanja pošte čuo siktanje prije no što je otvorio pismo, a potom ga je odbacio od sebe, nakon čega se dogodila eksplozija.

"U pismu iznude traži se isplata u bitcoinu", dodala je policija.

Riječ je o kriptovaluti preko koje isplate mogu ostati anonimne.

Nizozemska policija istražuje niz pisma bombi poslanih od 3. siječnja. Čini se da ih šalje ista osoba. Raniji pokušaji su spriječeni prije no što su bombe eksplodirale, a među metama su bili hotel, benzinska postaja i garaža. 

Ove eksplozije dolaze samo mjesec dana nakon što su pisma bombe poslane na nekoliko adresa tvrtki u Amsterdamu, Rotterdamu, Utrechtu i Maastrichtu. Tada, na sreću, nisu eksplodirale. (Hina)