Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razdvojili ih

Dvije članice Pussy Riota na putu u zatvor daleko od Moskve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije mlade žene, članice ruske skupine Pussy Riot, osuđene na dvije godine radnog logora zbog molitve protiv Putina u katedrali, poslane su u radne logore daleko od Moskve, u oblastima Permu i Mordoviji, rekla je njihova odvjetnica za agenciju France Presse.

'Obitelj je došla donijeti im hranu, kad su doznali da je Nadežda Tolokonjikova poslana u okolicu Mordovije (500 km istočno od Moskve) a Marija Aljohina u okolicu Perma (Ural)', rekla je odvjetnica Violeta Volkova, dodajući da su otišle tijekom proteklog vikenda, odnosno u subotu. Mlade žene još putuju u mjesto odsluženja kazne, dodala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele da Putin ode Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor Slika nije dostupna Protiv Rusije Oslobođena članica Pusssy Riota podnijela tužbu Europskom sudu za ljudska prava

>> Oslobođena članica Pusssy Riota podnijela tužbu Europskom sudu za ljudska prava

Nadežda Tolokonjikova (22), Marija Aljohina (24) i treća članica skupine Ekaterina Samucevič (30) osuđene su u kolovozu na dvije godine radnog logora zbog 'huliganstva' i 'poticanja na vjersku mržnju' pošto su u veljači u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale 'punk molitvu' protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Presudu Tolokonjikovoj i Aljohinoj potvrdio je drugostupanjski sud 10. listopada, a kazna Samucevič je pretvorena u uvjetnu i oslobođena je u sudskom postupku.

Događaj je snažno odjeknuo u medijima a mnogi su kritizirali presudu ocijenivši je nesrazmjernom u odnosu na počinjeno djelo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene