Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BILI NA UTAKMICI NACIONALNOG PRVENSTVA

U Ekvadoru teška prometna nesreća: Poginulo dvanaest navijača Barcelone

Prometna nesreća u Ekvadoru (Foto: AFP)
Prometna nesreća u Ekvadoru (Foto: AFP) Foto: Afp
U nesreći autobusa koji je prevozio navijače Barcelona Sporting Cluba, najpopularnije nogometne ekipe Ekvadora, poginulo je 12 osoba, a 30 ih je ozlijeđeno, objavile su vlasti u nedjelju.

"Konačno izvješće o nesreći do koje je došlo u nedjelju s našim navijačima govori o 12 poginulih i 30 ozlijeđenih. Poduzimamo mjere kako bismo brzo doveli tijela", napisao je Jose Francisco Cevallos, predsjednik kluba Barcelona i guverner pokrajine Guayas.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Prvi podaci Ekvadorskog povjerenstva za promet govorili su o 10 mrtvih i 35 ozlijeđenih.

Navijači su putovali iz andskog grada Cuenca u Guayaquil, obalnoga grada odakle je klub, nakon što su prisustvovali utakmici nacionalnog prvenstva.

Do nesreće je došlo oko 23:30 na cesti Cuenca-Molleturo. Po navodima povjerenstva, vozilo je prošlo na zadnjem tehničkom pregledu.

Prometne nesreće učestale su u Ekvadoru i jedan su od glavnih uzroka smrti u toj zemlji u kojoj prosječno svakodnevno pogine sedmero ljudi, a 80 ih bude ozlijeđeno. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene