Prometna nesreća u Ekvadoru (Foto: AFP)
Prometna nesreća u Ekvadoru (Foto: AFP) Foto: Afp

U nesreći autobusa koji je prevozio navijače Barcelona Sporting Cluba, najpopularnije nogometne ekipe Ekvadora, poginulo je 12 osoba, a 30 ih je ozlijeđeno, objavile su vlasti u nedjelju.


"Konačno izvješće o nesreći do koje je došlo u nedjelju s našim navijačima govori o 12 poginulih i 30 ozlijeđenih. Poduzimamo mjere kako bismo brzo doveli tijela", napisao je Jose Francisco Cevallos, predsjednik kluba Barcelona i guverner pokrajine Guayas.

Vezani članci Navijači na tribinama Dvostruki kriteriji? Kako je naš novinar završio u samoizolaciji: "Epidemiolozi su mi rekli da pušu na hladno i u izolaciju šalju sve" Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković opleo po Bernardiću: "On je bjegunac, pobjegao je od sučeljavanja i bavi se sastavljanjem kobasičaste koalicije"

Prvi podaci Ekvadorskog povjerenstva za promet govorili su o 10 mrtvih i 35 ozlijeđenih.

Navijači su putovali iz andskog grada Cuenca u Guayaquil, obalnoga grada odakle je klub, nakon što su prisustvovali utakmici nacionalnog prvenstva.

Do nesreće je došlo oko 23:30 na cesti Cuenca-Molleturo. Po navodima povjerenstva, vozilo je prošlo na zadnjem tehničkom pregledu.

Prometne nesreće učestale su u Ekvadoru i jedan su od glavnih uzroka smrti u toj zemlji u kojoj prosječno svakodnevno pogine sedmero ljudi, a 80 ih bude ozlijeđeno. (HIna)