Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dva Airbusa A380 sletjela u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći putnički zrakoplov na svijetu Airbusov A380 završio je u ponedjeljak svoj prvi let prema Sjedinjenim Državama sletjevši na pistu zračne luke u New Yorku.

Još jedan A380 sigurno je prizemljio na aerodrom u Los Angelesu (LAX), prenosi CNBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Auto nakon požara u New Yorku Imaju razloga za to VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

Prvi transatlantski letovi tih zrakoplova na kat s 555 putničkih
mjesta obavljeni su kako bi se vidjelo jesu li kompatibilni s dvije glavne američke zračne luke, koje su potrošile stotine milijuna dolara spremajući se za prihvat tih golemih letjelica.

LAX i zračna luka J.F.K u New Yorku uložile su oko 300 milijuna dolara u proširenje uzletno-sletnih staza i opremanje dokova za pristajanje A380 koji ima raspon krila veličine igrališta za američki nogomet.

Let iz Frankfurta u New York organizirala je njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa, a prevozio je oko 500 radnika Lufthanse i Airbusa te VIP uzvanika.

Let za Los Angeles iz francuskog Toulousea izveden je u suradnji s australskom tvrtkom Quantas, a u njemu su bili samo posada i tim inženjera. Oba zračna prijevoznika su kupci Airbusa A380 koji će u punu uporabu ući u kolovozu za potrebe Singapore Airlinesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene