Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnike restorana u Dubaiju gradska je uprava izvijestila da u pripremi jela više neće moći koristiti alkohol, objavio je tamošnji list The National.


Zabrana je uvedena još 2003., ali su je vlasti sada odlučile strogo primjeniti nakon pritužbi muslimanskih gostiju da nisu znali da neki restorani poslužuju jela u kojima je alkohol jedan od sastojaka. List u tekstu pod naslovom 'Zbogom kokotu u vinu' donosi i popis spornih jela, među njima i poznati francuski desert 'palačinke suzette' čiji je jedan od glavnih sastojaka liker Gran Marnier.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Policija objavila detalje nesreće na Klisu: Vozač prethodno skrivio još jednu nesreću, pobjegao, bio je pijan i nije imao dozvolu Alkotest, ilustracija (Ne)slavni rekorder: Dobio kaznu od 42 tisuće kuna jer je napuhao 3,3 promila

Prema pisanju lista, većina vlasnika restorana ne slaže se s odlukom, tvrdeći da će zbog toga njihova jela izgubiti specifičan okus. Drugi kažu da će iz jelovnika povući 'alkoholna' jela, dok se neki nadaju postizanju kompromisa. Odluka vlasti u Dubaiju ne odnosi se na alkohol koji će se i dalje posluživati u restoranima i hotelima koji za to imaju posebne dozvole, navodi The National. (Hina)