Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Državno tužiteljstvo Rusije odbija izručiti Subotića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno tužiteljstvo Rusije odbilo je zahtjev Srbije za izručenje poslovnog čovjeka Stanka Subotića optuženog za šverc cigaretama, prenose u srijedu beogradski elektronički mediji.

"Na temelju člana 10. Europske konvencije o ekstradiciji i u svezi sa zastarjelošću predmeta, donijeta je odluka o odbacivanju izručivanja Subotića", izjavila je agenciji Interfaks predstavnica tužiteljstva Marina Gridneva, kako prenose beogradske novinske agencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prozvao vladajuće Burić poručio HDZ-u: Hrvatska nije vaša džamahirija Slika nije dostupna Prosvjed zbog državnog zemljišta Đakovo: Seljaci traktorima blokirali prometnice

Subotić je uhićen u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo na temelju tjeralice Interpola, ali je prije nekoliko dana pušten iz ekstradicijskog pritvora "zbog zastarjelosti predmeta prema propisima Rusije".

Prema krivičnom zakonodavstvu Srbije, krivično gonjenje Subotića, koji je prema optužnici švercom cigareta oštetio državu, nije zastarjelo i međunarodna tjeralica ostaje i dalje na snazi, priopćilo je srbijansko ministarstvo pravde.

Ministarstvo je u utorak navelo i kako "se ne mogu izjasniti o razlozima kojima su se rukovodili nadležni ruski organi za svoj potez, pošto još nisu dobili odluku glavnog tužiteljstva Ruske Federacije".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene