Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosanskohercegovački državljanin Emrah Fojnica, optužen za sudjelovanje u napadu na američko veleposlanstvo u Sarajevu 2011., poginuo je u Iraku najvjerojatnije počinivši samoubilački napad, objavio je internetski portal vijesti Ummeta blizak radikalnim islamskim skupinama u BiH i na Balkanu.


Dvadesettrogodišnji Emrah Fojnica poginuo je u petak u Iraku, objavio je Ummeta ne navodeći gdje se dogodio njegov napad. Pojasnili su da je po dostupnim informacijama Fojnica otišao u Irak 'da izvede šehidsku operaciju i preselio u borbama s prslukom na sebi' čime sugeriraju da je najvjerojatnije počinio samoubilački napad s eksplozivnim pojasom.

Vezani članci Vozač poginuo nakon teške nesreće Teška nesreća blizu Požege: Vozač sletio s ceste i zabio se u stup javne rasvjete, preminuo je u bolnici Granični prijelaz Zbog političkih svađa na snazi i dalje ostaju ograničenja za ulazak u BiH

Vijesti Ummeta navode da je njegov otac pozdravio mučeničku smrt sina u Iraku kada su ga izvijestili o stradanju.

Emrah Fojnica je poznatiji javnosti po tome što je bio optužen zajedno s Mevlidom Jašarevićem za napad na Američko veleposlanstvo u Sarajevu 2011.

Obama: Irak je napravio obećavajući korak

On je u sudskom postupku oslobođen optužbi, da bi nakon toga otišao ratovati u Siriju, gdje se priključio islamističkim postrojbama Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

Vlasti BiH nedavnim su izmjenama kaznenog zakona proglasili odlazak na strana ratišta kaznenim djelom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook