Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Državljani Srbije optuženi za genocid u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine danas je podignulo optužnicu za genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine protiv dvojice bivših pripadnika ratnog sastava policije bosanskih Srba Neđe Milidragovića i Alekse Golijanina.

Kako je navedeno u priopćenju Tužiteljstva BiH objavljenom u Sarajevu, Milidragović i Golijanin državljani su Srbije u kojoj imaju prijavljeno prebivalište.

Obojica su tijekom rata u BiH obnašali zapovjedne dužnosti u policiji bosanskih Srba.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik 2. svibnja Dodik i dalje ne priznaje genocid, ali spreman se pokloniti žrtvama u Srebrenici: "Odnijet ćemo vijence u Potočare ako to ne vrijeđa nikoga" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

>> SAD osudio Nikolićevo negiranje genocida u Srebrenici


Za Milidragovića se navodi kako je u srpnju 1995. godine osobno ubio najmanje 15 i 20 zarobljenih Bošnjaka te zapovijedio likvidaciju još stotinu zarobljenika.

Golijanina se tereti da je sudjelovao u zarobljavanju više tisuća Bošnjaka te da je osobno zapovijedio ubojstvo više stotina zarobljenika. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene