Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naplata prijevare

Država preuzela Madoffov luksuzni stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka država polako preuzima imovinu financijskog prevaranta Bernarda Madoffa. U New Yorku je zaplijenjen luksuzni apartman, vrijedan sedam milijuna dolara.

Policija je zaplijenila stan i sve što je u njemu bilo. Uz ostalo, piano vrijedan 39.000 dolara, slike, svjetiljke i razne ukrase procijenjene na milijun i 700 tisuća dolara. No, zapljena još nije privedena kraju. Država, prema sudskoj odredbi, ima pravo i na njegovu 11 milijuna dolara vrijednu kuću u Palm Beachu te tri milijuna vrijedan posjed na Long Islandu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U državnu blagajnu Kako će država doći do novca od Zagorčeve imovine? Slika nije dostupna Akcija diljem SAD-a Pljenidba džamija i posjeda organizacije povezane s Iranom

Njegova 68-godišnja supruga Ruth Madoff, koja je bila u stanu kada je došla policija napustila je zgradu nakon zaplijene. 'Američka policija točno u podne preuzela je nadzor nad stanom Bernarda Madoffa, u skladu sa sudskom odlukom. Gospođa Madoff bila je u stanu u trenutku našeg dolaska. Ispraznila je prostor i predala nam nekretninu', rekao je Roland Ubaldo, policijski inspektor okupljenim novinarima.

>> Madoff osuđen na 150 godina zatvora

Najveću prijevaru u povijesti Bernard Madoff platit će svime što ima, a procijenjeno je na 170 milijardi dolara. Dosuđena mu je i kazna zatvora od 150 godina. Savezni sud u New Yorku u ponedjeljak je osudio Bernarda Madoffa na 150 godina zatvora zbog odgovornosti za vođenje najveće financijske piramide u povijesti, u koju je bilo uloženo gotovo 65 milijardi dolara.

Madoff je uhićen krajem 2008. nakon što je priznao svojim sinovima da je tajnoviti posao investicijskog konzaltinga bila 'velika laž'. Priznao je krivnju za prijevaru s vrijednosnicama i druge optužbe u ožujku ove godine, otkada je u pritvoru. Madoff se u ponedjeljak na sudu ispričao svojoj obitelji i žrtvama svoje prijevare, rekavši da će 'živjeti s tom boli, tom mukom, do kraja života'.

Žalite li milijunaša Madoffa?

  • Da
  • Ne
  • Nije me briga

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene