Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palestinska policija oslobodila je 20-godišnju djevojku koju je otac držao zatočenu u malenoj kupaonici cijelo jedno desetljeće. Djevojka je bila pretučena i pothranjena a van je smjela samo noću i to kako bi pospremala kuću.


Glasnogovornik policije Adnan Damiri je kazao kako je 20-godišnja Baraa Malehem, koja je pronađena ove subote, u 'vrlo jadnom stanju' te da još nije potpuno jasno zašto ju je otac zatočio. 

Vezani članci Adele (Foto: Profimedia) Ona na svom računu ima milijune, ali njezin otac i dalje radi kao dostavljač Georgina Rodriguez (Foto: Instagram) Ronaldovoj Georgini slomljeno srce: Zbog velikog gubitka vratila se u rodni Buenos Aires nakon šest godina

Barra je policiji ispričala kako je u kupaonici veličine metar na metar provela 10 godina slušajući radio koji joj je dao otac te da je jela jednu jabuku dnevno. Otac ju je zaključao nakon što je s 10 godina pobjegla od njegove torture. Policija ju je uhvatila i vratila je kući i tada je započela njezina noćna mora. Otac ju je prisilio da potpiše izjavu da se ne želi vratiti u školu, a kupaonicu je smjela napustiti jedino usred noći i to kako bi mogla obavljati kućanske poslove. Prije zore, ponovno bi je zaključao pa sunčevu svjetlost nije vidjela punih 10 godina.

U malenoj kupaonici imala je tek dekicu, radio i žilet koji su joj dali otac i maćeha koji su je navodno poticali da počini samoubojstvo. Često su je tukli a otac joj je brijao glavu i obrve kako bi je dodatno kaznio. Često joj je prijetio da će je silovati i napraviti joj dijete kako bi je mogao ubiti zbog povrede časti obitelji. 

Nakon 10 godina torture djevojčina teta je sve prijavila vlastima. Kada je policija upala u kuću u kupaonici su pronašli djevojku koja je na sebi imala prastaru odjeću koja samo što se nije raspala. 

Baraa sada uživa u slobodi i živi kod majke. Njezini roditelji su se rastali kada je imala jedva četiri godine. Otac je dobio skrbništvo nad njom a njezina majka nad njezinim bratom. Majka je medijima rekla kako je uzela dječaka jer mu je otac često znao našpricati parfem u oči. Do tada, kazala je, nikada nije zlostavljao kćer pa je mislila da će Baraa s njim biti sigurna.

49-godišnjak i njegova druga žena su privedeni i u pritvoru čekaju saslušanje na sudu.