Društvene mreže zapalio je komentar napisan s profila svećenika iz BiH. Kako je napisano u komentaru - žena je sukrivac za nasilje, ako "nekontrolirano pruži jezičinu".

Galerija


Na poruku u kojoj je osuđen svaki napad na ženu, kao nešto što muškarca čini manje muškarcem, jedan od komentara bio je da je žena i sama jednim dijelom kriva za nasilje nad njom ako ne zna kada treba zašutjeti.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija Novi napad u Francuskoj: U Lyonu pred crkvom ranjen pravoslavni svećenik, uhićena jedna osoba Policija, ilustracija Bizaran slučaj s istoka zemlje: Muškarca vozilom udario svećenik, a potom ga onesviještenog opljačkao - djelatnik Hitne?

"Dan kada si podigao ruku na ženu je dan kada si zvanično prestao da budeš muškarac!", objavila je korisnica na Facebooku. Jedan od komentara ispod te poruke napisan je s profila svećenika, a u njemu piše: "Nerijetko je i ona sama tomu sukrivac kad nekontrolirano pruži jezičinu".

Ovo bi bio samo još jedan od seksističkih komentara kakvi se često mogu vidjeti na društvenim mrežama i nitko ne bi niti reagirao na njega da se ne radi o komentaru napisanom s profila svećenika iz BiH. Kako doznajemo od autorice screenshota, komentar je vrlo brzo obrisan, nakon što su ga žene prozvale zbog riječi koje je napisao. 

Prije nego je komentar obrisan, naša čitateljica je snimila screenshot i on se vrlo brzo podijelio po grupama. "Komentar je maknut kad sam napisala da screenshot ide po cijelom 'fejsu' i da se nadam kako će neko muško pomisliti da i on ima dugačak jezik", kazala nam je autorica screenshota.

Upit o spornom komentaru poslali smo i samom svećeniku na profil s kojeg je isti napisan. Odgovor smo dobili nakon nekoliko dana.

Kako nam je napisao - profil mu je nedavno hakiran i ne zna ništa o tome. "Poštovani! Nije mi poznato o tome, samo znam da sam nedavno bio hakiran pa sam računalo čistio od virusa i mijenjao lozinke. Hvala za razumijevanje. Srdačan pozdrav!", kratko je odgovorio na upit novinara.