Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Droga na godinu ubije 80.000 Rusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Droga na godinu ubije 80.000 Rusa, izjavio je danas visoki dužnosnik službe za borbu protiv narkotika, a udruge za ljudska prava upozoravaju da je ruskoj strategiji suzbijanja ovisnosti nužno potrebna reforma.

Oko 70.000 stanovnika Rusije godišnje umre od bolesti koje su posljedica uzimanja droge, a još 10.000 smrtno strada zbog predoziranja, rekao je Aleksandar Janevski, šef Službe za kontrolu narkotika.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

"Rusija se nalazi u pojasu droge. Heroin je na jugu, sintetičke droge dolaze sa Zapada, a sve je veća domaća proizvodnja", rekao je Janevski na konferenciji za novinare.

Human Rights Watch kritizirao je Rusiju jer nije modernizirala
svoj program liječenja ovisnosti i u njega ugradila pozitivna
međunarodna iskustva, pa su ovisnici izloženi većem riziku od zaraze.

Osim toga, ruski zakoni zabranjuju liječenje heroinskih ovisnika zamjenskom terapijom metadonom, unatoč tome što se ona pokazala uspješnom u mnogobrojnim zemljama.

UN je prošlog mjeseca pozvao Rusiju i bivše srednjoazijske sovjetske republike da suzbiju krijumčarenje narkotika iz Afganistana u Europu, tvrdeći da se tako zarađenim novcem financira globalni terorizam.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene