Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Certifikati potvrđuju istinu'

Droga-Kolinska demantira da Halal pašteta sadrži svinjetinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Droga-Kolinska proizvođač Argete obratila se priopćenjem u kojem opovrgava natpise da njezina pašteta Halal Argeta sadrži svinjsko meso.

'Povodom nedavnih objava u vezi s nalazima njemačkog instituta za prehranu Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit, u kojima se tvrdi kako pileća pašteta Argeta sadrži svinjsko meso, obavještavamo javnost i jamčimo kako niti pileća pašteta niti bilo koji drugi proizvod Argeta nisu proizvedeni od svinjskog mesa niti sadrže sirovine dobivene od svinjetine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

>> Slovenska pašteta izazvala bijes muslimana

Naše tvrdnje potvrđuju rezultati ispitivanja koje je 7. kolovoza 2009. godine proveo nezavisni istraživački laboratorij Instituta Gissel iz Hanovera. Ispitivanja koja je taj institut obavio provedena su prema istoj metodologiji koju je koristio i institut za prehranu Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit. Obavljena je analiza proizvoda Argeta iz iste, prethodne i sljedeće serije koje je u svoju analizu uključio i spomenuti institut za prehranu. Institut Gissel izdao je i službenu potvrdu vezanu za svoje nalaze. Također, trgovački lanac Rewe je, neovisno od Droge Kolinske, proveo ispitivanja koja su potvrdila da Argetini proizvodi ne sadrže svinjetinu. Ta ispitivanja je 4. kolovoza 2009. godine obavila organizacija Lebensmittel Untersuchung iz Beča koja je izdala i službenu potvrdu o rezultatima svojih ispitivanja.

Navedeno potvrđuje kako u Drogi Kolinski poštujemo stečene certifikate Halal koji jamče da su ispitani proizvodi Argeta, u koje spada i pileća pašteta Argeta, proizvedeni u skladu s pravilima i zahtjevima standarda Halal, pa prema tome ne sadrže svinjsko meso. Certifikate su izdale islamske zajednice kako u Republici Sloveniji tako i u Bosni i Hercegovini.

Također, treba napomenuti da u Drogi Kolinski redovito provjeravamo sve sirovine od kojih proizvodimo naše proizvode i da je naša proizvodnja u skladu sa standardima ISO i HACCP čime osiguravamo najveću kvalitetu i potpunu zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda, stoji u propćenju Droge-Kolinske koja je predočila certifikate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene