Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rudari i dalje zarobljeni

Drama u novozelandskom rudniku ušla u četvrti dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drama u novozelandskom rudniku ušla je u četvrti dan a još nema informacija o tome kada će početi operacija spašavanja 29 rudara zarobljenih u rudniku nakon podzemne eksplozije.

Spasilačke ekipe i rudari u stalnoj su pripravnosti kod rudnika ugljena Pike River i čekaju odobrenje da mogu ući u rudnik i pokušati izbaviti 29 rudara zatočenih od petka nakon eksplozije. Vlasti kažu da se ne može pokušati spašavanje dok razine toksičnih plinova nose opasnost izazivanja nove eksplozije koja bi ugrozila i spasitelje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Treća eksplozija od 30 sekundi u novozelandskom rudniku Slika nije dostupna Zarobljeni pet dana Novi Zeland: Svih 29 rudara mrtvo

>> 'Nešto se dolje događa, ali ne znamo što'

U ponedjeljak ujutro je izvješćeno da je na pola puta bušenje rupe kroz 150 metara stijene kroz koju bi se uzeli uzorci zraka i spustili mikrofoni za osluškivanje znakova života u rudniku. Dosad nije uspostavljen kontakt s rudarima. Među njima su 24 Novozelanđana, dvojica Australaca, dvojica Britanaca i jedan Južnoafrikanac. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene